onsdag 4 januari 2017

Första dagen....

Då var första dagen som ny "kassachef" avslutad. Det var i alla fall så jag blev omnämd på frukostmötet imorse.
Jag skulle ju bara byta avdelning ett tag så att mina fötter får chans att läka. Och helt plötsligt är jag chef över alla. Hmmm. Det har jag inte alls gått med på. Men efter 20 år i butiken så borde jag förstått att jag inte skulle komma undan med att "bara" vara en i gänget! För er som inte hängt med sedan i våras så har jag plantar fasciit i båda fötterna. Varför jag fått det är det ingen som vet. En bidragande orsak kan vara de skadade nerver jag har runt mitt gamla diskbråck. Dom har nämligen gett besvär i fötterna redan innan jag fick det här. Och med redan svaga muskler i fötterna så kan det vara lättare att dra på sig följdskador. Det är i alla fall vad kiropraktorn trodde som jag besökte förra veckan.  Nog om det.
Så här såg det ut imorse när jag kom fram till busshållplatsen.  Man får vara glad att dom hunnit med att ploga lite iallafall. 
Med betoning på lite...
För uppe hos mig fick jag pulsa i snö direkt jag klev utanför porten. Och längst fram på vägen här på bilden kom det en taxi som fick stanna mitt ute på vägen för att han inte kom in på parkeringen. Och i väntan på att hans taxi kunder skulle komma ut passade han på att "lätta på trycket" mitt i korsningen! Nöden har tydligen ingen lag! Haha.. 
Synd att han var för långt bort för min mobilkamera.  Annars hade jag lagt ut honom och snabeln här! :)

Blev tyvärr bara en bild idag också. 
Skärpning! 

Ha det fint ikväll!

Kram
Susanne 


20 kommentarer:

 1. Så pinsamt att bli omnämnd som chef om man inte är införstådd med det! Hoppas dina fötter ger sig nu och blir som du vill ha dem. Synd din kamera inte räckte till ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket pinsamt! :/
   Men jag tar det med en nypa salt. Chef och chef. Dom behöver nytt, i mitt fall gammalt, blod i kassalinjen som får det att flyta bättre och hoppas jag kan bidra till det.

   Radera

 2. Grattis till din nya roll som jag tror kommer att passa dig fint. 🖒
  Så synd du inte fick något foto på "snabeln" du skulle kanske bett han ta lite extra tid på sig så du hann fota för bloggen. Hi hi... 😉

  Kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han tpg ganska långt tid på sig. Jag dkulle ha klivit fram 50 meter! :)

   Tack förresten! Denna tjänst har jag haft innan jag blev ansvarig för brödavdelningen.
   Trivs dock mycket bättre med mer rörligt jibb. Men nu får det vara så här ett tag tyvärr.
   Kram! ❤

   Radera
 3. Grattis till din nya roll! Hoppas den ger ett lönepåslag också ;-) Som en överraskning det med tänker jag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag knsppast då jag redan fick det när jag tog över brödavdelningen. Kommentaren om att jag nu är "ny kassachef" tror jag hsmdlade mycket om att de andra ska veta att min roll går över deras. "My saying is their doing" så att säga. Men jag kommer vara ganska snäll! ;)

   Radera
 4. Stort, stort GRATTIS till den nya chefspositionen! Inget ont som inte har nå't gott med sig skulle jag säga, för jag utgår iskallt ifrån att kassachefen kommer få en fin löneförhöjning också:-) Önskar dig lycka till med det nya arbetet!

  Bloggade också om snöeländet idag. Å hos dig var det betydligt bättre plogat än här i Täby kan jag säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vårat jobb finns det alltid en annan chef över dig djälv. Och SEN kommer butikschefen.
   Så NEJ! Detta kommer inte medföra ytterligare löneökning. Bara att mitt ord står högre än de andras uppe i kassalinjen.
   "There is a new bitch in town"! ;)

   Radera
 5. Vad spännande med nya uppgifter och bra om det gör att dina fötter och ben klarar sig bättre.
  Lycka till
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har haft den här tjänsten i 17 år innan jag tog över brödavdelningen. Så för mig är det tyvärr ett steg bakåt. Men som kroppen behöver! Att kalla mig chef var aningen överdrivet från deras sida anser jag.
   Kram! ❤

   Radera
 6. Grattis till din nya tjänst. Jag åkte lite senare så jag slapp se kissgubben ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går mer tillbaka till min gamla tjänst vilket känns lite trist. Men kroppen måste vila och då får det bli så! :)
   Jag undrar vem som hade bokat taxin. Han stod och vinkade in på din gata och försökte få kontakt med någon/några eftersom det inte gick att åka in...

   Radera
 7. Kassaschef ="the new bitch in town", men ingen löneförhöjning och utsedd till chef utan att vara tillfrågad. Nyskapande så det förslår. Jag som i en tidigare kommentar tyckte att det verkade vara en bra arbetsplats. Nja. Men, även solen har fläckar. Med 20 års gedigen erfarenhet i ryggen så fixar du det oavsett vilken position du tilldelas. Inför lite nya funktioner i kassalinjen så att butikschefen påtagligt märker förändringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det bara nått som färskvaruchefen kläckte ur sig. Tror det var för att markera för dom andra i kassan att det är mitt ord som gäller.
   Och hittills har det funkat mycket bra! :)
   Tack för ditt förtroende! :)

   Radera
 8. Oj, så mycket snö du har! Inte en flinga här.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker du ska kolla upp vad du är satt på för roll i och med att de uttryckte det som kassachef. Som chef har man vanligen en delegation på arbetsmiljöansvaret och det är nog det jag ser som viktigast i detta. Har du fått det på dig utan att veta om det eller har kunskap/vet var du tar stöttning så är det mindre bra. Sen finns det ju en massa annat viktigt men det ser jag som det absolut viktigaste att ha koll på.

  Hoppas dina fötter bli bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen för din fina omtanke! ❤ Men det var bara färskvaruchefen som uttryckte det så. Jag är inte satt som chef på riktigt. Bara som dagjour. Och arbetsmiljöarbete jobbar jag med dagligen då jag även är skyddsombud. Tyckte bara det var konstigt hur hon kan slänga ur sig det när det inte stämmer. Mem värdigt fint av dig och alla andra att ni bryr er! ❤
   Trevlig kväll!

   Radera
 10. Det viktigaste är att du nu kanske kan må bättre och inte ha ont. Och grattis till din nya befattning, vare sig den är officiell eller inte.
  Kanske var dina andra arbetsuppgifter roligare och mer omväxlande, men hälsan är viktigast.
  Önskar dig all lycka.
  Stor kram!

  SvaraRadera

Va roligt att du vill lämna en liten kommentar!