tisdag 31 januari 2017

Fobier....

För sånna som mig, med extrem klaustrofobi, finns denna underbara lösning när man måste genomgå en magnetröntgen. Det eller en flaska vin innan. Det skulle kanske också funka. Men bara KANSKE!
Jag var ju bara tvungen att visa er hur den ser ut. Man får absolut inte ta med sig kameran in. Men att ta en bild från rummet utanför gick bra!
Jag har åkt in i en vanlig en gång! Och ALDRIG mer. Vilken ångestladdad upplevelse det var. 
Men det är ändå konstigt att jag inte har problem med att åka hiss eller så. Dom är tillräckligt stora för mig tydligen. Dock går det inte att krypa in i små utrymmen. 
Minns när vi var på tom tits med barnen när dom var mindre. Där kan man gå ner i underjordiska gångar ute på gården och komma upp på ett annat ställe. Det gick inte alls. Jag ställde mig ovanför öppningen och hoppades att barnen skulle hitta upp. Kände mig jätte löjlig! 

Har ni några fobier ni vill berätta om?

Ha en jätte fin kväll allihopa!Kram
Susanne

16 kommentarer:

 1. Jag har också klaustrofobi...jag åker inte hiss ensam, har blivit instängd i en hiss en gång och på en liten toalett...fick krypa ut genom ett jäkla litet fönster på en skolgård och som tur är gick det bra...men hade jag varit tjock hade det inte gått, haha....var bara kring 18 år då. Men sånt sätter sina spår...har jag snuva och inte andas så bra, får jag lätt panik och måste använda nässprej (tur att det finns). Någon annan fobi har jag inte vad jag vet...och tur är väl det !!
  Hoppas du får en bra vecka vännen !!
  Kramisar

  SvaraRadera
 2. Gjorde magnetröntgen, de fick ta ut mig, sen slängde jag på mig kläderna och sprang ut fortare än kvickt. Tog tid innan jag ens kunde åka buss sen... USCH!

  SvaraRadera
 3. Livet är inte alltid en dans på rosor men man får lära sig strategier för det mesta man inte fixar Som tur är så har fobierna missat mig. tack och lov
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Jag kan förstå dig. Har gjort magnetröntgen många gånger men det har dock gått bra. Men varje gång börkar det alltid klia rejält någonstans och man ka ju inte klia sig. Det är verkligen trångt. Bra att det finns hjälp att få. Jag tycker däremot att gastroskopi är fruktansvärt och måste vara rejält bedövad för att det ska kunna genomföras. Att svälja denna slang går annars inte och på KS hände det att jag slet ut den och at det hela gick sönder. Men jag hade där också bett om rejäl bedövning men fick det inte. Men efter utslitningen kom det en rejäl spruta.
  Stor kram och många tankar.

  SvaraRadera
 5. Här gjorde du precis vad jag gjorde för några år sedan - fotade magnetkameran utifrån. Å jag tade till och med frågat om tillstånd;-)
  Magnetkameran har jag inga problem med alls, inte hissar heller. Däremot ogillar jag långa biltunnlar där jag inte ser öppningen på andra sidan tunneln på flera kilometer. Men den värsta fobin jag har är nog den mot småkryp och kackerlackor. Där flippar jag bara ut totalt och blir hysterisk. Men annars är jag ganska så normal;-)

  SvaraRadera
 6. Jag har åkt i såna där rör, utan problem. (Dock satt kanylen med kontrasten fel så det gjorde jätteont och jag fick världens bula på armen).
  Att gå till tandläkaren däremot... Då kan jag börja gråta redan på vägen dit.

  SvaraRadera
 7. Nej, som tur är så har jag inga fobier...tror jag. Fast nåt jag inte gillar är ormar....det är jag inte ensam om tror jag, hihi!!

  SvaraRadera
 8. Det finns sånt som jag håller "säkerhetsavstånd" till och i möjligaste mån undviker, men så länge det inte påverkar min vardag så tänker jag inte på det som fobi.

  SvaraRadera
 9. Får obehagskänslor bara av att läsa om den andra varianten av magnetröntgen ... men jag vet inte hur jag skulle regera - och hoppas jag slipper få reda på det ;)
  Läste i en kommentar om täppt i näsan ... ett nono - tycker det är SÅ jobbigt.
  Den totala mardrömmen? Levande i en box ... som i levande begravd - eller inte .... AAAaaaa!

  SvaraRadera
 10. Vilken tur att det finns alternativ! Trodde bara det fanns dessa små trånga MR. Har väl inte direkt fobier, men säger som Susjos, ormar gillar jag inte... och så får jag panik om jag ska svälja tabletter. Och lite halvpanik om jag ska snorkla...

  SvaraRadera
 11. God morgon ...usch ja att åka in där är ingen hit, nja det beror på om jag är inne o inte vet var jag kommer ut så känner jag obehag men jag tänker inte på det så mkt :) kramen o fin dag

  SvaraRadera
 12. Jag tror inte att jag hade klarat av den undersökningen. Själv avskyr jag att åka hiss och gör det inte om det inte är absolut nödvändigt.

  Kram

  SvaraRadera
 13. Bra uppfinning! Jag är nog mest obekväm med sprutor.... sjukhus besök och när katten tar in de där jättstora råttorna på en 20cm och sen en svans på det - det gillar jag inte att behöva slänga ut - vad man nu ska kalla den fobin?. (man får vara tacksam att de är döda) Hiss är ju inget kul att åka heller, finns det trappor är valet lätt! Ha en skön onsdag. Kram

  SvaraRadera
 14. Jag har bara en fobi, vad jag kan komma på, och det är djupt vatten. Alltså att vara tvungen att simma däri.
  Nej, inte rädd annars.
  Nu är det läggedags snart för mig, ska upp tidigt.
  Kram 💚

  SvaraRadera
 15. Nej det ser inte ett dugg trevligt ut att bli inkörd där. Vet inte hur jag hade fixat det :O
  Kram fina Susanne
  Petra

  SvaraRadera

Va roligt att du vill lämna en liten kommentar!