Här hemma uppskattas dom året runt!
Prova gärna att baka dom!
Ni kommer inte att bli besvikna!
Portioner. Ca 45 st bullar!
Ingredienser
50 g färsk jäst
150 g smör
2 påsar saffran (à 1/2 g)
1 1/2 dl strösocker
5 dl mjölk
250 g kesella/kvarg (10 %)
1/2 tsk salt
1 ägg
17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g)
Fyllning 200 g smör
1 1/2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
Till pensling
ägg
pärlsocker
Så här gör du Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 45 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Så här gör du- texten är avsedd för 45 st bullar.
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel.
Rör ner saffranet i det smälta matfettet.
Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37°C. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30-45 minuter. F
Fyllning: Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet och dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del på mjölad arbetsbänk till en kaka ca 25x60 cm. Bred på fyllningen. Vik kakan dubbel på längden, tryck till den lätt med handen. Skär 2-3 cm breda remsor, dela dem på mitten men låt de sitta ihop i övre kanten (som ett byxben). Sno ihop till en knut. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck dem med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250ºC.
Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem kallna på galler övertäckta med bakduk.
Lycka till!
Suzy Q
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Va roligt att du vill lämna en liten kommentar!