onsdag 8 juli 2015

Strömavbrott = Stenåldern!

Ja, vi hade ingen el på hela dagen igår till barnens förskräckelse. 
Vad gör man då? 
Ingen dator,  ingen tv och mobilen går inte att ladda och måste användas sparsamt.
Och så var det inget badväder.
Det blev en färd tillbaka till stenåldern för grabbarna här hemma! 
Och inte blev det muntrare när maken kom hem!
Han blev också handlingsförlamad.
Och ringde mig och beklagade sig! ;)
Men han tog tag i situationen. 
Det blev middag på Mc donalds och sen spelade dom fotboll hela kvällen. 
Det var ju jätte kul!!!
Jag kanske ska fejka ett strömavbrott lite då och då så att dom kommer ut lite mer på kvällarna!  

Jag, å andra sidan hade ju en inplanerad AW igår och satte mig således på en uteservering 
efter jobbet och märkte inget av det som skedde hemma.


Måste bara säga att Snaps på Medborgarplatsen i Stockholm har ett suveränt läge.
Solen skiner ända fram till ca 19 när den är framme.
Och igår kväll visade den sig verkligen från sin bästa sida.
Och alla höga hus runt torget gjorde att vi inte kände av den förfärliga blåst som var igår. 
Vi såg det i träden. Men det var också allt.
En riktigt trevlig kväll!

Så vad händer idag då!
Jag är ledig vilket är jätte skönt.
Tänkte göra ett försök att bli av med huvudvärken som kom som ett brev på posten efter trevligheterna igår.  Sen såg jag att det tydligen ska regna idag!
Då måste jag stanna inne idag och bara mysa. 
Det var ju himla skönt...eller, nej vad sa jag nu!
Jätte tråkigt så klart med dåligt väder.
Så skulle det stå! ;)

Ha en riktigt fin dag. ♡
Vad ni än hittar på!

Kram Susanne 


19 kommentarer:

 1. Jag minns själv hur det var när jag var barn och det blev strömavbrott hemma. Tråkigt var det men i bästa fall tog jag en bok och fördrev tiden tills strömmen kom tillbaka. Ibland händer det att jag tänker när det blir strömavbrott här hemma att nu ska jag passa på att dammsuga eller varför inte baka under tiden strömmen är borta - brukar komma på mig i samma stund att det funkar ju inte och barnen skrattar så gott åt mig efteråt ☺ Sommarkram ♥

  SvaraRadera
 2. Jag kom hem runt 19:30 och det var det strömlöst, så hemma på min gata så blev det läsning. Man blir ganska handlingsförlamad, ingen mat, inget kaffe och svårt att spola då pumparna till vattenpåfyllningen till toaletterna inte fungerar. Tur att elen kom igång vid nio-tiden, annars hade även jag lidit ;)
  Kram

  SvaraRadera

 3. Strömlöst är det sällan jag fått uppleva, men en gång hade jag ett solarium och där gick allt även duscharna på el, solariet var fullt av kunder, jag var ensam och strömmen gick och var borta under flera timmar. Fick gå runt med ett stearinljus och hjälpa kund efter kund ut från sängarna och någon dusch blev det inte... Det var inget kul, några hade tänkt att fortsätta ut på kvällen...

  Kramen ♥

  SvaraRadera
 4. Det brukar "bli"flera barn..... Hi hi Det brukar vara såååå tyst när strömmen har gått. Vad härligt med AW som blev toppen. Som sagt var idag behöver man inte göra någonting,bara lata sig.... Har också sprängande huvudvärk... åska på gång?? Ha entoppen ledig dag. <3 <3 <3

  SvaraRadera
 5. Tajmingen av din utekväll på Snaps var ju perfekt! Å Snaps är ett toppen ställe för en AW. Gillar atmosfären runt Medis!
  Ja tänk om alla elektroniska pryttlar skulle sluta funka ett tag. Man skulle ju vara totalt handikappad, jo faktiskt. Men det skulle ändå vara himla nyttigt som din man och grabbarna bevisade igår.

  SvaraRadera
 6. Det kan vara bra att ha lite strömavbrott ibland då blir man varse hur beroende man gjort sig av den tekniken med telefon och dator. För visst klarar man sig ändå kanske en fri dag skulle vara bra ibland för att stimulera fantasin och tänket.
  Härligt att du fick en fin kväll synd bara att det blir surt efter. Här småregnar och blåser det idag hinner bara ut så kommer en skur.
  Ska ta det lugnt i kväll och mysa, mannen jobbar.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Hehe... JA till fler strömavbrott!!!
  Min son skakar på huvudet när mannen och jag berättar om våran barndom/ungdom (och så gammal är jag inte) men han tittar på oss som ett ufo och undrar hur vi överlevde!!! ja du säger vi!
  Hoppas att huvudvärken försvann efter trevligheterna och att du har haft en skön ledig dag

  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 8. Godkväll i stugan! Hej, en ny bekantskap för mig!
  Strömavbrott. Det har jag många minnen av. Har bott på landet och längst ut på linjen. Man fick ständigt vara förberedd på alternativa stenåldersgrejer. Ficklampa, stearinljus, vedspis.
  Och väldigt mysigt blev det så länge vi hade värmen.
  Och så kunde man spela Monopol! Hihi, vilka minnen.
  Nu är det nattakudden som gäller, kram på dig <3

  SvaraRadera
 9. Absolut, strömavbrott kan nog vara nyttiga för dagens unga så mycket som de sitter med datorn och mobil osv. Ja inte för att jag ska hyckla - även som vuxen kan det ju bli för mycket teknik ibland :-) Men man har iallafall en annan uppväxt bakom sig och tar inte tekniken för givet på samma sätt.

  SvaraRadera
 10. Här hos oss är det ofta strömavbrott, så man måste gardera sig så att man lätt kan plocka fram ljus och sådant som man behöver vid ett avbrott... rena stenåldern.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 11. :) Det är spännande (och lite läskigt) att inse hur beroende vi blivit av teknik! Nyttigt att vara utan ibland :) Tråkigt, ja - men nyttigt!
  Tack för din kommentar hos mig - en kommentar med genuin närvaro!
  Önskar dig en fin torsdag!

  SvaraRadera
 12. Man blir nästan lite handfallen när det är strömavbrott. Man tänker man ska göra en massa saker men nästan allt innefattar ström ;) Fram med godis och sällskapsspel vet ja ;)
  Ha en toppendag, finaste
  Kram Petra

  SvaraRadera
 13. Ja det där med strömavbrott är ju inget mina ungdomar heller gillar. Men när de väl kommer på nåt att göra så brukar de ha väldigt roligt i alla fall. Utan farbror Ström ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 14. Så härligt med Awork och visst behövs strömavbrott ibland...
  Vi försöker begränsa skärmtiden här hemma, men de hade nog suttit mer om vi inte hade bestämt dettaHoppas du haft en fin ledig dag. Kram Stina

  SvaraRadera
 15. Idag har du fått mysa mycket...jösses vad det regnar!!!

  SvaraRadera
 16. En stunds strömavbrott tycker jag kan vara mysigt. Killarna kan ju inte sitta vid datorerna då haha och inte jag heller för den delen. Kram Anette

  SvaraRadera
 17. Visst är det märkligt att vi har glömt bort vad man gör när elen försvinner=))

  Snaps ska testas helt klart!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 18. Haha, riktigt nyttigt för både oss och barnen att bli påminda om livet utan el ibland. Tänk vad beroende vi är av el och vatten. Så skönt för dig med en skön AW och sen en ledig dag. Kram

  SvaraRadera
 19. Nu när det mesta av kablaget är nedgrävt så blir det inte så mycket avbrott men visst blir det komplicera när det sker ;)

  Ser kanon ut med AW måste jag säga :)

  SvaraRadera

Va roligt att du vill lämna en liten kommentar!