tisdag 23 juni 2015

Härliga gubbar!

Jag älskar jordgubbar i alla former! 
Som dom är med socker eller vaniljvisp, sylt, kräm, glass, i drinkar...
Drack t.ex strawberrydaquries på midsommarafton.
....och det är ju vansinnigt gott!

Igår kom jag över jätte fina svenska jordgubbar till väldigt bra pris på jobbet. 
Och då blev det härlig jordgubbskräm.

Måste säga att det känns väldigt lyxigt att göra egen kräm på svenska midsommargubbar.

Vi har inte smakat än eftersom den var för 
Varm igår. 


Men idag när jag kommer hem blir det en stor tallrik!
Och idag fick jag fem liter till av goa Anneli. ♡
Och av dom blir det nog sylt!
Mums till filmjölken!
Men då ska det inte göras på syltsocker utan med vanligt socker så att sylten blir lös och blandas ut med filen ordentligt.

Kom ihåg det fiffiga tipset om äggdelaren som jag skrev om HÄR nu när det är jordgubbstider!


Ha en jätte fin kväll!
Kram
Susanne


13 kommentarer:

  1. Husmor i toppform.... <3 Hoppas att det smakade MUMS!!! Kram

    SvaraRadera
  2. Gottit mé "gubbs" ♡ ...
    /Kram

    SvaraRadera

  3. Så gott det ser ut och de ser fina ut trots att de är svenska, blink blink... ☺

    Kramen ♥

    SvaraRadera
  4. Mmm så gott med jordgubbskräm. :-) Funderade faktiskt idag på att det kanske e dags att åka in till torget och köp en hel låda gubbar så man kan göra lite saft å sylt. Brukar ju göra det varje år. :-) kramizz Laila

    SvaraRadera
  5. Amen visst är det gott, jag älskar också jordgubbar. Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Mmm vad gott! Här tar de 40kr/liter för jordgubbarna. Vansinnigt dyrt men jag köper ändå för det är ju så gott och så kort säsong. Idag när jag var i Nyköping sålde de för 18kr/l så då passade jag på att köpa, men fick slänga hälften för det var så dåliga så då lönar det sig ju inte...
    Äggskäraren är bra till mycket :)
    Ha det fint! Kram

    SvaraRadera
  7. Oj vad jag är impad! Jordgubbskräm - ooooops. Det har jag då aldrig gjort. Men att äta jordgubbar med vispgrädde - det kan jag. Jag lovar;-)

    SvaraRadera
  8. Jordgubbar i alla former att toppen och jordgubbskräm är gott!!! Mixade jordgubbar och rabarber en gång... riktigt mumsigt det med! :-)

    SvaraRadera
  9. Mums med jordgubbar. Hm, mixa med rabarber som Helena tipsar om? Jag har ju endel rabarber...

    SvaraRadera
  10. Tipset med äggdelaren har jag missat! Skivar du jordgubbarna i den? Så kan man göra med kokt potatis till sillsallad också/ kram

    SvaraRadera
  11. Oj, nu rann snålvattnet till! Mumsar också i mig jordgubbar i alla former så ofta det går.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  12. Mmmm...det är underbart gott med jordgubbar. Råröda jordgubbar på pannkaka är ett måste för mig. Rabarber och jordgubbar är supergott.
    Ha en toppenfin dag, Susanne.
    Kram Petra

    SvaraRadera

Va roligt att du vill lämna en liten kommentar!